Daniel Simonsen – nordmenn satt på spissen

Med den kjente mursteinsbakgrunnen til Comedy Cellar briljerer det som må sies å være den mest kjente norske standup-komikeren i den engelskspråklige delen av verden. Daniel Simonsen har klatret seg oppover standup-stigen uten å ha hoppet over noen trinn og er nå én av få som kan stå bak mikrofonen på den legendariske scenen. Det er hardt arbeid år etter år, hvor han har utviklet et uttrykk på scenen som skiller seg fra mengden. Latteren hos publikum sitter løst når han legger ut om timingen av selvmord under koronatiden:

SKETSJER

Det er ikke bare standup han har gjort suksess med. Med jevne mellomrom har han også laget sketsjer, hvor én av mine personlige favoritter er hans vinkling av hvor ukomfortabelt det kan være i sosiale settinger:

I samme sketsjserie gjør han også humor ut av å få sosialpenger og komplikasjoner med rengjøring i et bofellesskap.

EN SÆR BI-ROLLE

Før han gjorde opptredener på talkshow som Late Night With Seth Meyers og The Late Show with Stephen Colbert, gjorde han noe som nesten er et must for en standup-karriere – en liten birolle i en ikke særlig vellykket komiserie. I Simonsens tilfelle handler det om karakteren Erik i BBC 2s House of Fools. Serien har en del likheter med When the Whistle Blows fra Ricky Gervais’ serie Extras:

For øyeblikket er det størst mulighet å se vinneren av Stå opp-prisen 2018 i USA, og om du vil holde deg oppdatert på planene til Simonsen, er det nok hans egen Facebook-side som gjelder.

Even Rodberg

RELATERTE INNLEGG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *