Historisk gjennomgang av Skandinavisk Film&TV

Om du du trenger å drepe noe tid i denne pandemi-tiden, så finner du på Coursera gratis forelesninger om Skandinavisk Film & TV fra Universitetet i København: https://www.coursera.org/learn/scandinavian-movies-tv

Dette kan anbefales om du er interessert i nettopp Skandinavisk FIlm & TV, og vil se det i et såkalt historisk lys. Man kan se hvordan Skandinavisk medieproduksjon er annerledes fra klassisk Hollywood-produskjon, når det gjelder for eksempel statlig støtte, og at det oftere fokuseres mer på kunst enn profitt. Den tar oss også tilbake til hvordan Film-produksjonen startet i Skandinavia med korte stumfilmer, og at man også fikk renomerte regissører i Carl Theodor Dreyer og Victor Sjøstrøm. Disse to ble idolene til Lars von Trier og Ingmar Bergman som man får en fin gjennomgående inngang til i påfølgende tema.

Videre går den også gjennom TV-serienes historie, og begynner med klassikere som Skipper-Worse og Matador, frem til Klovn, Borgen og Dag.

De ulike temaene blir fortalt av forelesere ved Universitetet i København, gjennom videosnutter på ca 10 minutter, som avsluttes med en Quiz. Studiet tar du i eget tempo, men er lagt opp til å fullføres innen fem uker. 

RELATERTE INNLEGG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *