Tysk komiker infiltrerer realityserie

Også i år viser den tyske fjernsynskanalen RTL «Schwiegertochter gesucht» (Svigerdatter søkes), et program som siden 2007 har nådd ut til et relativt stort publikum ved at menn, som ofte fortsatt bor hjemme hos mamma og/eller pappa, invitere «friere» hjem til seg. Så dette er liknende «Jakten på kjærligheten», men mer som om bonden har en eldre sønn boende på gutterommet på en falleferdig gård og som er deltaker i realityserien. Programmet har opplevd synkende seertall de seneste årene og under årets siste episode hadde «kun» 1,67 millioner personer sett deler av eller hele episoden.

Vi skal dog tilbake til storhetstiden for fem og et halvt år siden da programmet fikk seg en stor ripe i lakken, etter at Jan Böhmermann og hans team avslørte noen av de kyniske triksene som ble brukt for å tiltrekke seg seere. «Jan Böhmermann, det var noe med det navnet», tenker du kanskje. Han er komikeren som stod bak det berømte diktet om den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdoğan, og som av den grunn gjestet Skavlan.

Men noen uker etter den opphetede debatten om diktet som nådde de politiske toppene i Europa i 2016, var det tysk reality som stod for tur. Ettersom redaksjonen i «Neo Magazin Royale», programmet Böhmermann på den tiden ledet, klarte å smugle skuespillere inn i RTL-serien, ble ny innsikt om programmet gitt det tyske folk.

Skuespillerne som tok del i programmet var Simon Steinhorst (30), som utga seg for å være 21 år gamle Robin, og den 55 år gamle Andreas Schneiders som spilte Robins angivelig 38 år gamle far René. Filmen fra «Neo Magazin Royale» viste hvor lett det var å lure produksjonsselskapet og kringkasteren: Alt du trenger er en rar hobby, shabby leilighet/gutterom og et signaturtrekk.

Det mest sjokkerende er hvor lite penger deltakerne mottok. 150 euro for opptil 30 dager med filming, og det på en sending hvor det angivelig koster 90 000 euro for ett minutt med reklametid. Filmen laget av Böhmermann og gjengen ble vist før sesongen startet, og etter at filmen ble vist ble også den falske kandidaten Robin fjernet fra RTLs hjemmeside. Synd egentlig, for søte Robin var den mest populære av svigersønnene frem til da – med 1200 søkere som ønsket å kjenne ham bedre. Det hele kan du se med engelsk undertekst:

RELATERTE INNLEGG

Leave a Reply

Your email address will not be published.