REISEBREV: En plagiert standup-kveld i Berlin

Crimson and Clover av Tommy James & The Shondells på anlegget. En bartender med Dennis Hoppers Easy Rider-bart tapper øl i glasset til en tidlig ankommen gjest fra Holland, som det viser seg hverken har plass å bo eller jobb – en sanger uten et band. Det er fortsatt noen minutter til showet starter, og åtte standup-komikere gjør de siste forberedelsene. Det er ikke eget materiale som skal pugges, men denne kvelden er det tekster fra mer kjente komikere som skal skape latter i baren Space Meduza, i bydelen Kreuzberg i Berlin.

Starten må utsettes med fem minutter fordi den russiske bartenderen ikke er ferdig med å skvise sitroner. Dette gir litt mer tid til å fylle noen av de tomme stolene. Noen sitroner senere går konferansier Pascal på scenen. Han nevner navnene på noen av komikerne som skal plagieres denne kvelden: Pryor, Hedberg, Rock og MacDonald. Ifølge lydnivået fra publikum, er ikke klassisk stand-up det de bruker mest tid på.

Først opp på scenen er Mihai fra Romania. Han får god respons med sin interpretasjon av Richard Pryor, iført en Pink Panther-genser snakker han om de gode rådene fra onkelen. Neste mann ut, Simon, som også har ansvaret som konferansier den andre halvdelen, hadde planer om å fremføre materiale fra Kevin Hart, men endret planene og valgte heller Nate Bargatze. Før man er klar for en liten pause, har også George Carlin og Chris Rock blitt fremført på scenen. Inn døren har det også kommet en annen standup-komiker, Eric Barry, som viser seg å være en kjenning i miljøet. Planen om å bare være tilskuer endres, og han påtar seg oppgaven med å være tredje komiker på scenen etter pausen.

Etter pausen sparkes det i gang med kjente one linere fra Mitch Hedberg, som delvis også blir til en imitasjon. Ali Wong får også plass på scenen fremført av første halvdels konferansier Pascal. Eric Barry har i mellomtiden fått hørt litt på én av sine inspirasjonskilder, Greg Giraldo, og kommer vel forberedt på scenen. Hvis du er interessert i å se mer av Barry, kan du sjekke ut videoen nedenfor fra San Francisco i 2013.

Vi får også en dose av den amerikanske komikeren Mark Normand framført av Abhipsha, før det hele avrundes med at komiker Anno tar for seg Norm MacDonald (originalen i videoen nedenfor) … og selvfølgelig har han valgt seg ut MacDonalds frykt for Tyskland denne torsdagskvelden.

Even Rodberg

RELATERTE INNLEGG

Leave a Reply

Your email address will not be published.