Nyheter(ish):

Bait (2019) – En indiefilm fra Cornwall som har vært en snakkis i England, som omhandler turisme og gentrifisering av en liten fiskelandsby. Filmet med et eldre Bolex-kamera hvor regissøren selv har fremkallet 16mm-filmen, som også har ført til at alt lyd har blitt lagt på i etterkant. 

A-ha The Movie (2021) – Sett på Vega Scene, hvor det også var en påfølgende samtale mellom regissør Thomas Robsahm og Alex Rosén(!) En veldig fin og ærlig samtale vel og merke. Jeg hadde også veldig sansen for filmen, og likte at den gikk kronologisk gjennom A-ha sin karriere, og jeg synes også vi blir kjent med bandets tre medlemmer og deres utrolig flotte vennskap.

Val (2021) – Av og med skuespiller Val Kilmer som for noen år siden fikk strupekreft. Dette har ført til redusert taleevne, hvor da sønnen har VoiceOver i filmen med manus skrevet av hans far. Han går gjennom karrieren fortalt med hjelp av hjemmevideoene han har filmet gjennom livet. 

Gamle Greier:

The Ploughmans Lunch (1983) – Når jeg har anledning så anbefaler jeg alltid denne filmen som ligger gratis på YouTube. Den ble laget da Thatcher-regjeringen kuttet kraftig i filmstøtten, som resulterte i flere lavbudsjett indie-filmer, som igjen kritiserte gitt regjering. Denne intet unntak. Jeg synes Ploughman’s Lunch har et fint satirisk blikk på den individualistiske tankegangen som vi ser i Ayn Rands filosofi, hvor Tim Curry spiller en av hovedrollene.

High Anxiety (1977) – Komedie fra Mel Brooks. Etter min mening en vanvittig morsom film som parodierer filmene til Hitchcock, samtidig som den kritiserer det norske helsevesenets New Public Management-strategi.

I’m Still Here (2010) – Filmen er regissert av Casey Affleck og portretterer Joaquin Phoenix. En dokumentar som utforsker iscenesettelse, hvor greia er at Phoenix forsøker seg som rapper. Jeg har denne på watchlisten i flere år, og synes den likevel har tålt tidens tann. For å være helt ærlig så var jeg en av de som gikk på limpinnen av flere av greiene hans som ble spilt inn med tanke på denne filmen i 2010, noe som gjorde at jeg til en hvis grad mislikte Phoenix, og syntes han var vanvittig pretensiøs, men det viste seg at jeg var idioten.

-Ole Kevin Rodberg

RELATERTE INNLEGG

Leave a Reply

Your email address will not be published.